Acta assemblea 24 de maig de 2011

Asistencia aproximada: 30-40 persones
Hora: 20.40h. Lloc: Plaça de la Cooperativa (teià)

Després de reunir-nos a les 20.00h al parc de Can Godó, es llegeix una proposta de manifest, es modifiquen algunes paraules i es decideix llegir-lo al final de la cassolada i abans de començar l’assemblea.

Iniciem l’assemblea designant un moderador (Xavi R.) i una apuntadora per passar l’acta (Laura M). Llegim l’acta de l’assemblea del dia anterior.

Comencem el torn de paraula i s’inicia un debat sobre quin objectiu té l’assemblea i si es vol donar un caire més local o global. A més es comenta que pel poble tant el nom inicial del moviment (Teià descontent) com la reunió d’ahir s’ha malentès i algunes persones pensen i comenten que el que estem fent és conseqüència del resultat de les eleccions municipals del 22 de maig).

Decidim fer ronda de presentacions i que cadascú digui la seva sobre aquest tema.

Un bon grup de gent pensa que és millor debatre i actuar a nivell global, pero també hi ha un grup de gent que pensa que per incidir a nivell global hi ha moltes coses que es poden fer desde el nivell local. S’incideix en que actuar a nivell local no vol dir posar-se en contra dels polítics del poble, sino que algunes accions podrien ser anar a parlar amb ells i fer propostes de com millorar algunes coses. Es posen exemples: proposar a l’Ajuntament que tot el que es compri d’alimentació sigui ecològic i local o de comerç just, que es treballi amb una banca ètica o l’implantació de programari lliure als ordinadors.

Donat que ha vingut més gent que el dia anterior es torna a suggerir fer les trobades en un lloc tancat per tal d’evitar l’interrupció dels debats pel soroll dels cotxes, pero es fa incís en que és important trobar-se en un espai públic per tal de ser visibles i que la gent pugui acostar-se a escoltar sense tenir sensació d’intromissió.

Expliquem el funcionament de les assemblees: es important respectar els torns de paraula i no interrompre quan algú parla. Utilitzem els signes per tal de mostrar el nostre acord (movem les mans enlaire), el nostre desacord (creuant els braços) o indiquem que ens estem repetint i donant voltes a un mateix tema (fent moviments circulars amb els braços cap endavant). És molt important intentar arribar a un consens en els debats i decisions que es prenen i evitar fer votacions.

Es creen dues comissions: continguts i difussió/comunicació.

Es descarta de moment crear la comissió de logística.

Decidim canviar el nom del moviment, Teià descontent, per Teià Indignat, ja que el primer pot connotar certa tristesa que no és veritat, i l’adjectiu indignat és el que millor defineix el nostre estat.

Establim utilitzar la plaça com a un espai on fer una “acampada simbòlica” i penjar-hi allà tots els cartells amb missatges i lemes (tant a nivell de grup com personal).

Es decideix penjar cartells pel poble amb el manifest per tal de donar-nos a conèixer.

Es comenta que hauriem de ser respectuosos amb la normativa vigent sobre on i com penjar els cartells i les pancartes. I es decideix tenir-ho en compte excepte a la plaça de la Cooperativa, ja que com s’esta fent en altres poblacions i ciutats necessitem un lloc on mostrar públicament la nostra indignació.

Es recorda que com ja varem quedar en l’anterior assemblea hem de ser respectuosos amb la plaça i els seus veïns i veïnes, és a dir, no embrutar i deixar-la cada dia tal i com ens l’hem trobat, i intentar no fer massa escandol per tal de no molestar.

S’acorda que en Didac s’encarregarà del Facebook, Twitter i de crear un blog on penjar les actes de les assemblees i el manifest.

L’Albert A. ja s’ha encarregat de notificar la creació de l’assemblea a l’acampada de Barcelona i de donar-nos d’alta al mapa de les acampades.

La Mireia R. aporta un document per tal de facilitar el funcionament de les assemblees i arribar a un consens sense perdre massa temps.

Acordem mantenir les assemblees cada vespre i intentar que una durada d’una hora, hora i mitja com a molt. Si més endavant es decideix fer les assemblees un cop a la setmana podem plantejar que siguin més llargues.

A l’assemblea de l’endemà es farà una pluja d’idees sobre temes que es vulguin debatre i fer accions.

Es treballa per comissions. La comissió difussió fa les pancartes i cartells. Decidim fer dos grans pancartes amb els següents lemes: “Teià Indignat“ i “Un món millor és possible”. I la comissió de continguts proposa canvis en el manifest.

Es llegeix el manifest i es pengen les pancartes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s